Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، یکی از رویکردهای مهم مدیریتی در جوامع روستایی به کارگیری سازمان‌ها و نهادهای محلی است که البته در برخی اوقات توسعه جوامع روستایی را رقم می‌زند در این میان تعاونی‌های روستایی نقش بسیار مهمی در تسهیل برخی خدمات به افراد ساکن در روستا دارند.

تعاونی‌ها انجمن مستقل و متشکل از افرادی است که به طور داوطلبانه برای تأمین نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی اعضا تأسیس می‌شوند و مدیریت خود را با مشارکت و مدیریت دموکراتیک به اجرا در می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد بخش اعظمی از جمعیت روستایی گلستان را کشاورزی تشکیل می‌دهد تعاونی‌های روستایی می‌توانند به کشاورزان خرده‌پا در موقعیت‌های تولیدی و بازاریابی کمک کرده و از طرفی این تشکل‌ها می‌توانند قدرت چانه‌زنی بهره‌برداران را افزایش دهد و هزینه‌های مربوط به تولید، حمل و نقل، بازاریابی و فرآوری محصولات را کاهش دهد در واقع تعاونی یک اهرم مناسب برای توسعه اقتصادی محسوب می‌شود که می‌تواند همگام با سیاست‌های دولت در بهبود شرایط اقتصادی مردم مؤثر باشد و می‌تواند در کاهش هزینه‌های دولت نیز نقش مهمی ایفا کند.

در جوامع کشاورزی و روستایی ایران نظام بهره‌برداری دهقانی و خرده‌مالکی وجود دارد که مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان و دولت به همراه دارد در شرایطی که ۳۷ درصد اراضی کشور در اختیار ۸۶ درصد بهره‌برداران قرار دارد و از سویی پراکندگی و کوچک بودن اراضی یکی از معضلات اساسی در مسیر کشاورزی است و بسیاری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی استفاده نمی‌شود خرد بودن زمین‌های کشاورزی زیان‌های فراوانی را به کشاورزان وارد می‌کند و یکی از راه‌های جلوگیری از این زیان‌ ها و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی تشکیل تعاونی‌های روستایی است.

اگرچه شواهد حاکی از آن است که بسیاری از تعاونی‌های روستایی از کارکرد و رسالت اصلی خود فاصله دارند اما در این میان تعاونی‌های روستایی نیز وجود دارند که عملکرد شایسته و قابل تقدیری در راستای رفع مشکلات اعضای خود ارائه داده‌اند.

شرکت تعاونی روستایی «قپان علیا» در ۵۵ کیلومتری مراوه‌تپه یکی از تعاونی‌های موفق نه تنها در سطح استان بلکه در سح کشور محسوب می‌شود این تعاونی سال‌هاست تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات اعضای خود به کار بسته است اما کمبود کود طی دو سال اخیر موجب شده تا اعضای تعاونی روستایی «قپان علیا» با مشکلات جدی برای تأمین نهاده‌های خود مواجه شوند.

به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی «قپان علیا» در صورت واگذاری عاملیت کارگزاری توزیع کود به این شرکت تعاونی مشکلات کشاورزان در ۲۰ روستایی که تحت پوشش این شرکت تعاونی قرار دارد تا حد بسیار زیادی رفع خواهد شد با این وجود هنوز به این مطالبه چند ساله تعاونی و اعضای آن ترتیب اثری داده نشده است.

*تأمین کود شیمیایی دغدغه مهم کشاورزان در تعاونی روستایی «قپان علیا»
در همین رابطه مدیرعامل شرکت تعاونی روستای «قپان علیا» با اشاره به فعالیت این شرکت تعاونی در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: شرکت تعاونی روستایی «قپان علیا» در سال ۱۳۵۶ تأسیس شد و یک هزار و ۲۰۰ نفر عضو دارد،در سال ۱۳۹۳ این شرکت به عنوان شرکت نمونه استانی و در سال ۱۳۹۸ به عنوان شرکت ملی توسط رئیس جمهور و وزارت جهاد کشاورزی مورد تقدیر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: دلیل انتخاب آن بود در بخش مرزی استان گلستان این شرکت فعالیت‌های خاصی از جمله تأمین نهاده‌ها همچون بذر،کود،سم و سوخت به کشاورزان و دامداران ارائه می‌دهد از سویی مهمترین فعالیت این شرکت تعاونی خرید تضمینی محصولات کشاورزی  مانند گندم،کلزا و جو از کشاورزان است.

حامد صفری تصریح کرد: سال ۱۳۹۷ نیزبا تأسیس سوله بزرگی برای کشاورزان توانستیم ۳ برابر گذشته محصولات را خریداری کنیم و با این امر دست دلالان در خرید محصولات کوتاه شود.

وی بیان کرد: امکانات و تأسیسات موجود شرکت تعاونی احداث انبار ۷ هزار تنی، باسکول ۶۰ تنی، فروشگاه مواد نفتی، فروشگاه شرکت تعاونی مصرف، نمایندگی گاز مایع و نمایندگی نهاده‌های کشاورزی شامل کود و سم است.

مدیر عامل شرکت تعاونی روستایی «قپان علیا» در خصوص مشکل مهم اعضای این شرکت تعاونی گفت: 20 روستای مراوه‌تپه  تحت پوشش این شرکت تعاونی هستند، تمام تلاش شرکت تعاونی رفع نیاز کشاورزان در خصوص تأمین کود است اما ما تنها توانستیم سهیمه سازمان تعاونی روستایی را که حدود 20 درصد کود مورد نیاز کشاورزان است را خریدار کنیم اگر کارگزاری توزیع کود به شرکت تعاونی «قپان علیا» واگذار شود بخش زیادی از مشکلات کشاورزان در خصوص تأمین کودهای شیمیایی رفع خواهد شد.

صفری اضافه کرد: با وجود پیگیری‌های مکرر متأسفانه هنوز اجازه عاملیت توزیع کود به شرکت تعاونی ما داده نشده است از سال ۱۳۹۴ این درخواست را به سازمان جهاد کشاورزی وقت ارائه دادیم اما مدیر سابق به این مطالبه مردم ترتیب اثری نداد در حالی که بند ۱۶ گانه شرکت خدمات حمایتی را رعایت کرده بودیم اما کارگزاری به شخص حقیقی واگذار شد و در سال ۱۳۹۷ وقتی مجدد درخواست عاملیت کارگزاری را دادیم مجدد به همان شخص حقیقی و روبروی شرکت تعاونی کارگزاری را واگذار کردند.

*قول مساعد سازمان جهاد کشاورزی برای پیگیری مطالبه شرکت تعاونی روستایی«قپان علیا»
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص درخواست شرکت تعاونی روستایی «قپان علیا» از مسوولان گفت: ۶۰ درصد کارگزاری‌های توزیع کود استان را شرکت تعاونی روستایی تشکیل میدهد با این وجود تنها ۲۰ درصد از کود را خریداری می‌کنند.

محمدرضا عباسی تصریح کرد: مدارک و مستندات تعاونی روستایی «قپان علیا»  در جلسه‌ای با حضور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بررسی خواهیم کرد اگر واگذاری کارگزاری به شرکت تعاونی روستایی توجیه اقتصادی داشته باشد هیچ گونه محدودیتی در این رابطه وجود نخواهد داشت.

در حالی که اکثر تعاونی‌های روستایی در کشور و البته گلستان فعالیت چندان مطلوبی ندارند،باید از شرکت‌های نمونه‌ای همچون «قپان علیا» که تمام دغدغه آن رفع مشکلات کشاورزان منطقه است و سال‌ها با عملکرد مناسب خود این امر را به اثبات رسانیده است حمایت‌های ویژه‌تری انجام شود.
انتهای پیام/83017

منبع: فارس

کلیدواژه: تعاونی کود گلستان روستا شرکت تعاونی روستایی تعاونی های روستایی شرکت تعاونی شرکت تعاونی جهاد کشاورزی تعاونی ها توزیع کود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید

سیدکاظم موسوی گفت: تاکنون حدود ۶۰ هزار تن گندم از شهرستان‌های جنوبی استان فارس خریداری شده و تا پایان برداشت گندم مراکز خرید تضمینی شبکه تعاونی‌های روستایی و تولید فعال خواهند بود.

او ادامه داد: زیرساخت‌های لازم در ۱۰۰ مرکز توسط تعاون روستایی به منظور تحویل و خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان ایجاد شده است.

موسوی اضافه کرد: نرخ خرید تضمینی گندم معمولی بر اساس تصمیم شورای سیاست گذاری برای سال زراعی جاری ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و برای گندم دوروم ۱۸ هزار تومان تعیین شده است.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس بیان کرد: سال گذشته ۶۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان با نرخ تضمینی ۱۵هزار تومان خریداری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود