Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مدير عامل کارگزاري بانک کشاورزي که به وکالت از اين بانک خود را مالک 30 درصدي سهام شرکت آذرآب مي‌داند در حدود يک ساعت و نيم مصاحبه درباره آنچه که در اين سهم پر تلاطم از سال قبل تا کنون رخ داده به صراحت پاسخ داده است.
خبرگزاري فارس؛ رضا امامي _ ماجراي مجمع فوق‌العاده انتخاب هيات مديره جديد آذرآب در حالي هنوز به عنوان داغ‌ترين سوژه بازار سهام در کانون توجه فعالان بازار سرمايه قرار گرفته که تجمعات اعتراضي کارگران اين شرکت تجهيزاتي در شهر اراک طي هفته گذشته زمزمه‌هاي وقوع بحران‌هاي عميق‌تري را بر سر زبان‌ها انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين ارتباط حسين خزلي خرازي، مديرعامل شرکت کارگزاري بانک کشاورزي که به وکالت از مجموعه بانک کشاورزي مديريت 30 درصد از سهام شرکت صنايع آذرآب و 58 درصد از شرکت گسترش صنايع انرژي آذرآب را در دست دارد، به تشريح ماجراي سهامداري در اين شرکت پرداخته است.
گفتني است بررسي ماجراي مديريت سهام کنترلي شرکت صنايع آذرآب در دو مصاحبه جداگانه از سوي خبرگزاري فارس با دو طرف اصلي مطرح در اين ماجرا و در راستاي تنوير افکار عمومي صورت گرفته و مسئوليت موارد مطرح شده در اين مطلب بر عهده مصاحبه شونده است و به معناي تاييد يا بازتاب ديدگاه اين خبرگزاري نيست.
متن کامل قرارداد ميان شرکت کارگزاري بانک کشاورزي و اشخاص منتسب به گروه مديريت کنوني در شرکت آذرآب را از اينجا( قرارداد )دريافت کنيد.
فارس: آقاي خزلي در مصاحبه آقاي پرنا با اين خبرگزاري عنوان شده که بر اساس قراردادي که با کارگزاري بانک کشاورزي در اواخر پارسال منعقد شده علاوه بر 30 درصد سهام شرکت صنايع آذرآب در محدوده قيمت 300 تومان، سهام شرکت هاي بورسي و فرابورسي ديگري نزد اين کارگزاري به ارزشي معادل 230 ميليارد تومان را به عنوان وثيقه گذاشته و در ازاي صدور چک‌هايي مجموعاً به مبلغ 160 ميليارد تومان تسهيلات گرفته‌اند اما به دلايل نا‌معلومي از زمان دريافت اين تسهيلات تاکنون در مقابل مديريت شرکت تجهيزاتي آذرآب سنگ‌اندازي شده شده است. نظر شما درباره اين ادعا چيست؟
خزلي: ماجرا آن‌گونه که گفته‌اند نيست. با توجه با افشاي قرارداد کارگزاري بانک کشاوزي با گروه منتسب به برادران پرنا بايد بدانيد سال گذشته گروهي بالغ بر 66 شخص حقيقي و حقوقي از 18 شرکت کارگزاري بر اساس دستورالعمل معاملات اعتباري تسهيلات گرفته بودند که در اين بين 23 نفر از اين افراد از جمله شرکت صنايع آذرآب از کارگزاري بانک کشاورزي اعتبار گرفته‌اند.
مبلغ اعتبار اين اشخاص در بهمن ماه سال گذشته حدود 53 ميليارد تومان بود که حدود 105 ميليارد تومان نيز نزد شرکت کارگزاري کشاورزي سهام وثيقه داشتند. در بهمن ماه سال گذشته اين گروه از طريق کارگزاري شاخص سهام خريدهايي در بازار سهام انجام دادند اما در نهايت حدود 77 ميليارد تومان به اتاق پاياپاي بورس بدهکار شدند.
از اين رو کارگزاري شاخص سهام که متعلق به برادران پرنا است نتوانست با اتاق پاياپاي در ظرف سه روز از بابت خريد هاي انجام گرفته تسويه کند.
* گرفتاري به نام فريز سهام در اتاق پاياپاي سپرده گذاري
فارس: در مصاحبه پرنا ادعا شده «پول مردم» معادل 105 ميليارد تومان در اتاق پاياپاي بورس تسويه شده است.
خزلي: بالاخره خريد سهام کرده‌اند و نتوانستند در موعد قانوني پول را تسويه کنند که براي هر کارگزاري ممکن است پيش بيايد.
اين آقايان نزد کارگزاري بانک کشاورزي به ارزش 105 ميليارد تومان سهام داشتند و با جلساتي که با آنها در سازمان بورس با حضور مديران کانون کارگزاران داشتيم، صورت جلسه‌اي با امضاي مديران شرکت سپرده‌گذاري مرکزي، سازمان بورس، دبير کل کانون کارگزاران و فريبرز و عبدالستار پرنا نوشته شد که بر آن اساس کارگزاري بانک کشاورزي بابت مطالبات 53 ميليارد توماني خود سهام شرکت صنايع آذرآب را برداشت و مابقي سهام شرکت‌هايي که در فريز کارگزاري کشاورزي بود را آزاد کرديم تا گروه پرنا در جاي ديگري بفروشند و بدهي‌هاي خود به ديگر طلبکاران از جمله اتاق پاياپاي بدهند.
فارس: عمليات فريز سهام قبل از اجراي دستورالعمل معاملات هيبريدي و اقدام هاي پيشگيرانه سمات در فريز و توثيق سهام بود؟
خزلي: فريز سهام قبل از اقدام به سپرده‌گذاري در اجراي دستورالعمل جديد معاملات هيبريدي بود و اينها از شش ماه قبل از اين داستان از طريق کد معاملاتي 23 شخص حقيقي و حقوقي مشتري کارگزاري بانک کشاورزي بودند و معامله مي‌کردند و اعتبار مي‌گرفتند. ما سهام شرکت گسترش انرژي آذرآب که تابعه شرکت صنايع آذرآب است را نيز طبق همان صورت جلسه با هماهنگي مسئولان سپرده گذاري و برخي از سهم‌هاي ديگر اين گروه را آزاد کرديم که در کارگزاري خودشان فروختند.
نکته قابل تامل اينکه چون منابع نقدي شرکت کارگزاري بانک کشاورزي بالا بود براي کمک به وصول مطالبات خود از 77 ميليارد تومان بدهي که عملاً مبلغ 70 ميليارد تومان از اين رقم را اتاق پاياپاي بورس به کارگزاري کشاورزي بدهکار بود، اقدام به خريد سهام شرکت گسترش انرژي آذرآب از اين آقايان کرديم و به تبع آن وجوه اين معامله را به اتاق پاياپاي داديم. به اين ترتيب هم مطالبات کارگزاري بانک کشاورزي را با رضايت سهامداراني که پيش اين کارگزاري وثيقه داشتند وصول کرديم و هم مطالبات خود را از اتاق پاياپاي گرفتيم.
اما اين ميزان سهام که شامل 30 درصد از کل سهام شرکت صنايع آذرآب و 58 درصد شرکت گسترش انرژي آذرآب است نه به درد کارگزاري بانک کشاورزي مي‌خورد و نه ما انجام دهنده و مدير آنجا بوديم و مجموعه متعلق به برادران پرنا از يک سال و نيم پيش در آنجا هيات مديره هستند.
* دعوا بر سر قراردادي که ماه‌ها قبل تمام شده
فارس: ماجراي قرارداد کارگزاري بانک کشاورزي با مديريت فعلي آذرآب چيست؟
خزلي: تا 17 مرداد ماه 96 مدت دو سال ماموريت اعضاي هيات مديره شرکت صنايع آذرآب به اتمام رسيده و اين در حالي است که در اسفند سال گذشته که برادران پرنا يک سال و نيم عضو هيات مديره اين شرکت بودند، با جمع کردن راي ساير سهامداران در هيات مديره حضور داشته‌اند.
موضوع قرارداد با اين گروه تسهيلات نيست بلکه خريد سهام و باز فروش آن است که از نظر فقهي و قانوني به آن اقاله مي‌گويند و در بازار به ريپو معروف است. سهامي خريداري مي‌شود و براي مدتي نگهداري مي‌شود و فروشنده موظف است در قيمتي بالاتر از خريدار پس بگيرد. مثل اوراق تبعي سهام که سهمي را مي‌خرند و دارندگان آن حق فروش ندارند و در سررسيد با نرخ 23 درصد بالاتر از خريدار به فروشنده بازگردانده مي شود.
قرارداد باز فروش سهام کارگزاري بانک کشاورزي با شرکت پديده عمران و اقتصاد آراد بسته شده است به اين قرار که سهامي که از گروه پرنا برداشته شش ماه نزد اين کارگزاري تا 31 شهريور ماه 96 باقي مي‌ماند و فروشنده اين سهام براي اينکه مديريت و کنترل سهام به‌ويژه در شرکت آذرآب را در دست دارد تا 25 ارديبهشت 96 فرصت دارد که پول تخصيص يافته را به خريدار برگرداند و سهام خود را با نرخ سود 27 درصد در سال پس بگيرد.
دليل اين نرخ نيز به اين دليل بود که بر روي اعتبارهاي تخصيص يافته از محل اين سهم‌ها ، شرکت کارگزاري بانک کشاورزي 24 درصد هزينه مالي به بانک کشاورزي مي‌دهد و در اين بين دريافت سه درصد کارمزد براي کارگزاري منطقي بود. از اين رو به گروه منتسب به پرنا عنوان کرديم يا پول ناشي از خريد اين سهم را بياوريد و سهام را پس بگيريد و يا حداقل 25 درصد رقم قرارداد را ضمانت نامه بانکي نزد کارگزاري بانک کشاورزي بگذاريد.
دليل آن نيز مشخص بود. زيرا مديريت و کنترل آن شرکت را در دست داشتند و با سهام مي‌توانستند هر کاري کنند. 25 ارديبهشت ماه 96 فرا رسيد و اين اشخاص نه پول را آوردند و نه ضمانت نامه بانکي ارائه کردند. و در نهايت از کارگزاري بانک کشاورزي درخواست دو ماه تمديد کردند که هيات مديره کارگزاري براي پايداري مديريت و کمک به شرکت صنايع آذرآب تا 15 تير ماه امسال به اين اشخاص مهلت داد اما دوباره دراين موعد نيز نه پول را دادند و نه ضمانت نامه بانکي.
فارس: آقاي پرنا مي‌گويد در تبصره 14 متن قرارداد تعهد فروش و بازخريد سهام با کارگزاري بانک کشاورزي بطور صريح عنوان کرده که حق شرکت در مجامع تنفيذ شده و کارگزاري بانک کشاورزي حق شرکت در مجمع ندارد.
خزلي: اين قرارداد تاريخ 31 شهريور ماه 96 تمام مي‌شود اما بند صريحي دارد مبني بر اينکه اگر تا تاريخ 15 تير ماه که به اين اشخاص مهلت داده شد پول بابت ضمانت‌نامه بانکي بدهند اين قرارداد يک طرفه بدون مراجعه به دستگاه قضايي فسخ بوده و کارگزاري مالک آن سهام است که به تبع آن اختيار تام نسبت به فروش به هر شخصي و به هر قيمت و شرايطي دارد.
*بارها گفتيم پول بياوريد و سهام را پس بگيريد
فارس: پس چرا با وجود ترکيب سهامداري جديد در گزارش هيات مديره آذرآب به مجمع عادي ساليانه سهامداران اما مديريت کنوني اين شرکت مدعي است که قاضي بايد راي فسخ قرارداد را بدهد؟
خزلي: متن اين قرارداد هم اکنون صراحتا عنوان مي‌کند در صورت عدم رعايت موارد مورد توافق، بدون مراجعه به دستگاه قضايي يک طرفه فسخ است و کارگزاري مالک است. ضمن اينکه در بند ديگري از قرارداد، بند حل اختلاف ديده شده و عنوان شده هيات داوري سازمان بورس مرجع حل اختلاف است چرا که موضوع معاملات بورسي مطرح بوده و بر اساس مواد 36 و 35 قانون بازار اوراق بهادار مرجع حل اختلاف در بازار سهام، هيات داوري سازمان بورس است.
مجمع عادي ساليانه سهامداران اين شرکت در 27 تير ماه برگزار شد اما کارگزاري بانک کشاورزي به عنوان سهامدار 30 درصدي غايب بود. چون آن چنان اطلاعات منفي در اين شرکت و اقدامات مديريتي به گوش مي‌رسيد که اگر به مجمع مي‌رفتيم صورت‌هاي مالي را تاييد نمي‌کرديم که به زيان هيات مديره و شرکت آذرآب بود.
جالب اينکه اين اشخاص عنوان مي‌کنند که طبق قرارداد مالک سهام کنترلي و مديريتي هستند اما بايد پرسيد چرا مجمع 27 تيرماه را بر مبناي همين قرارداد تا کنون برگزار نکرده‌اند؟ اگر اين قرارداد اختيار مالکيت به اشخاص مذکور مي‌داد بايد مجمع عادي ساليانه سهامداران در 27 تير ماه برگزار مي‌شد. اين مجمع در موعد مذکور به حد نصاب نرسيد و مطابق با مستندات کدال مجموعه بانک کشاورزي را هم جزو حاضرين در جلسه ننوشته‌اند.
از 27 تير ماه امسال نيز با اين آقايان [پرنا] و حداقل 5 گروهي که واسطه کردند بارها جلساتي داشتيم و مداوم به آنها گفتيم وضعيت شرکت صنايع آذرآب بحراني است و کارگزاري بانک کشاورزي به هيچ عنوان دنبال تملک سهام و ورود به هيات مديره و برگزاري مجمع نيست. پول ما را بياوريد و سهام خود را پس بگيريد. ما پايبند به اين قرارداد هستيم.
فارس: برادران پرنا مي‌گويند نامه‌هاي مکرري نوشته‌اند مبني بر اينکه مي‌خواهيم سهام را بخريم و پولتان را پس بدهيم و به اين نامه‌ها توجهي نشده است.
خزلي: آخرين بار 20 شهريور ماه يعني 7 روز قبل از مجمع به اين اشخاص جواب داديم که قرارداد مذکور منقضي شده و شما به تعهدات عمل نکرده‌ايد و در ازاي دريافت پول نقد‌، سهام آذرآب برگردانده مي‌شود. حداقل 5 گروه را نيز واسطه کردند که جلسات متعدد با آنها داشتيم.
اين آقايان الان يک ريال پول ندارند و يک ريال هم نمي‌توانند ضمانت نامه بانکي بدهند. حتي روز قبل از مجمع يعني روز شنبه 25 شهريور ماه يک ساعت و نيم نماينده‌هاي اين آقايان در حضور مدير عامل، مدير حقوقي و امور شرکت‌هاي بانک کشاورزي و من با سه نماينده آقايان جلسه داشتيم که گفتند زميني در فلان مکان دارند که اگر بياورند به عنوان وثيقه بپذيريد که ما آن را هم پذيرفتيم و گفتيم ارزيابي مي‌کنيم. مدعي بودند آن زمين 25 ميليارد تومان مي‌ارزد.
تا روز مجمع هم چنين چيزي را نياوردند. بنابراين من نمي‌توانم مديريت 140 ميليارد تومان اموال شرکت که 100 ميليارد تومان سهام شرکت صنايع آذراب و حدود 24 ميليارد تومان شرکت گسترش انرژي آذرآب مي‌شود را به عنوان اموالي که تحت کنترل بين المال است دست افراد حقيقي بدهم که بدهکار هستند و به قرارداد خود عمل نکرده‌اند.
از همه بدتر بحران‌هايي است که در محيط کارگري و مديريت شرکت آذرآب ايجاد شده است.
کارگزاري بانک کشاورزي توسط امام جمعه، دادستان، فرماندار، نماينده‌هاي مجلس، اداره اطلاعات شهراراک، دستگاه نظارتي و سازمان بورس به شدت تحت فشار است مبني بر اينکه چرا با وجود اتمام مدت قانوني هيات مديره فعلي اما شما همچنان در مديريت شرکت اهمال مي‌کنيد و چرا مجمع برگزار نمي‌کنيد. چرا که کارگران با معوقات 4 ماهه مواجه هستند.
در 30 مرداد ماه نامه‌اي به هيات مديره شرکت آذرآب دادم و درخواست اعمال ماده 95 قانون تجارت کردم. در اين ماده عنوان مي‌شود اگر هيات مديره مجمع را برگزار نکند يا به تعويق بيافتد هر گروه از سهامداراني که 20 درصد سهام داشته باشند مي‌توانند از هيات مديره درخواست برگزاري مجمع کنند و هيات مديره موظف است ظرف 20 روز مجمع را برگزار کند.
اين اشخاص براي 27 شهريور ماه آگهي برگزاري مجمع فوق‌العاده به منظور انتخاب اعضاي جديد هيات مديره را منتشر کردند و نماينده‌هاي قانوني کارگزاري بانک کشاورزي به اين مجمع مراجعه کردند اما در آن روز دوشنبه معروف ديديد که آنها را راه ندادند و با ضرب و شتم و درگيري مواجه شدند. از قبل هم مي‌دانستيم که اينها قصد اين کار را دارند بنابراين به نيروي انتظامي اطلاع داديم و اين ضرب و شتم و ممانعت از ورود سهامدار 30 درصدي صورت جلسه شد.
طبق ماده 253 قانون تجارت نيز اگر هيات رييسه مجمع يا هر کس ديگري از ورود سهامدار به مجمع يا حقوق وي ممانعت ايجاد کند علاوه بر جرايم نقدي با 3 ماه تا يک سال حبس تاديبي مواجه خواهد شد که همکاران من از اين اشخاص طبق ماده 253 قانون تجارت شکايت کرده‌اند.
* نکته قابل تامل از قرارداد آذرآب
فارس: نظر شما درباره ادعاي پرنا مبني بر اينکه حضور در مجمع مطابق با قرارداد فيمابين به فروشنده تنفيذ شده چيست؟
خزلي: اين قرارداد ارايه تسهيلات نيست. بلکه قرارداد تعهد فروش و بازخريد سهام است. اينکه عنوان کرده‌اند 160 ميليارد تومان در ازاي چک تسهيلات گرفته‌اند توهمي بيش نيست. چه کسي در ازاي تسهيلات اقدام به صدور چک مي‌کند؟ سهام به نام مجموعه متعلق به بانک کشاورزي شده و اين مجموعه قرارداد باز فروش سهام داشته است. تبصره 14 هم آخرين صفحه اين قرارداد است و اين در حالي است که تبصره‌هاي متعدد ديگري قبل از اين تبصره وجود دارد. از جمله اينکه اين اشخاص موظف بوده‌اند که ضمانت نامه بانکي به ميزان 25 درصد حجم کل قرارداد را بياورند يا اينکه در ازاي واريز پول نقد به حساب کارگزاري بانک کشاورزي سهام را دريافت کنند.
وقتي سهم آذرآب و انرژي آذرآب به نام مجموعه بانک کشاورزي شده و در سيستم سازمان بورس مالک است به معناي سلب حق مالکيت نيست. از سوي ديگر در متن اين قرارداد عنوان شده اگر به شرايط قرارداد تعهد داشته باشند و ضمانت بانکي نزد کارگزاري بانک کشاورزي بگذارند اين کارگزاري اقدام به معرفي آنها و يا بدون حضور اين کارگزاري به مجامع خواهد کرد.
بر حسب اتفاق بررسي کنيد در مجمع شرکت گسترش انرژي آذرآب که قبل از 15 تير ماه بود آقايان [پرنا] از کارگزاري بانک کشاورزي به عنوان وکيل مجموعه بانک کشاورزي معرفي نامه گرفتند و از طرف اين مجموعه مقصود عباسي، رييس هيات مديره قبلي آذرآب به مجمع رفت يعني نامه و حکم داديم و نماينده آقايان [پرنا] به مجمع قبلي گسترش انرژي آذراب رفتند ضمن اينکه قرارداد در 15 تير ماه عمر آن تمام شده و جلسات و مکاتبات متعدد بعد از اين تاريخ داشتيم و گفتيم با وجود اتمام زمان ايفاي تعهدات اما اگر پول بياوريد سهام را بر مي گردانيم. اما بعد از اين درگيري‌ها در اراک به من درتلگرام پيغام داده‌اند که اغتشاش کارگري را تو ايجاد کردي. ما دنبال استيفاي حقوق کارگزاري هستيم ولي اين درگيري‌ها را گردن ما مي‌اندازند.
* ماجراي لو رفتن پيش‌نويس پرونده پولشويي
فارس: يکي از برادران پرنا در گفت‌وگو با ما ادعاي ديگري نيز مطرح کرده است. اين ادعا درباره موضوع خروج پيش نويس پرونده پولشويي اين اشخاص در سازمان بورس که در مرحله بدوي بوده و عنوان مي‌شود توسط معاون حقوقي کارگزاري بانک کشاورزي و در راستاي تلاش براي کاهش قيمت سهام آذرآب از 600 به 300 تومان صورت گرفته است. در اين باره چه توضيحي داريد؟
خزلي: وضعيت حدود 200 ميليارد تومان از منابع آذرآب در حال حاضر بر اساس بند حسابرس مشخص نيست. دوم بهمن ماه آقاي فهيمي رييس هيات مديره سازمان بورس به ما اطلاع داد که کارگزاري شاخص سهام به اتاق پاياپاي بدهکار است و شما به اينها اعتبار سنگيني داده‌ايد.
کارگزاري بانک کشاورزي دو برابر رقم اعتبار تخصيص يافته به اين اشخاص سهام فريز کرده بود اما اينها در کارگزاري سريع سهم مي‌فروختند و پول دريافتي را همان روز يا فردا دوباره براي خريد سهام آذرآب صرف مي کردند تا در واقع به نوعي بازار گرداني سهام آذراب را در حوالي قيمت 360 تومان حفظ کنند.
وقتي در بهمن ماه پارسال دو يا سه کارگزاري فهميدند که اين اشخاص پول ندارند شروع به فروختن سهام آذرآب تا محدوده 305 تومان کردند که در جلسه‌اي با حضور برخي کارگزاران درگير سهم آذرآب در کانون کارگزاران ضمن اشاره به مالکيت 30 درصدي اين سهم از سوي کارگزاري کشاورزي عنوان کردم که نبايد به خودمان ضرر بزنيم و هر کس مي‌خواهد بفروشد من آن را مي‌خرم.
در مورد ادعاي افشاي پيش‌نويس پولشويي در تلگرام و تاثيرگذاري بر قيمت سهام بايد گفت قيمت 600 توماني هر سهم آذرآب براي دو سال پيش بوده و کارگزاري بانک کشاورزي در بهمن ماه پارسال و در محدوده قيمت 360 تومان به اين سهم وارد شده است.
*پول‌هايي که بال درآوردند
فارس: عنوان کرديد 200 ميليارد تومان از منابع شرکت صنايع آذرآب دچار ابهام است. اين به چه معني است؟
خزلي: توجه به دو بند حسابرس که تير ماه امسال منتشر شده قابل تامل است. فقط 50 ميليارد تومان شرکت کارگزاري شاخص سهام به شرکت صنايع آذرآب بدهکار است. 24 ميليارد تومان نيز از سهام شرکت گسترش انرژي آذرآب به مجموعه بانک کشاورزي فروخته شده که پول آن را توسط کارگزاري شاخص سهام به آذرآب نداده‌اند.
در حال حاضر ساير سهامداران و همچنين سازمان بورس از مجموعه بانک کشاورزي به عنوان سهامدار 30 درصدي آذرآب درخواست کرده‌اند که صورت‌هاي مالي را امضا نکنيم و درخواست حسابرسي ويژه از مجمع داشته باشيم.
آقايان مي‌دانستند که اگر من وارد مجمع هفته قبل بشوم به خاطر بيت‌المال تاييديه به هيات مديره نمي‌دهم و درخواست حسابرسي ويژه مي‌کنم و سپس در مجمع بعدي نيز حتما مديران فعلي را خلع يد کرده و با 50 درصد سهامداران هماهنگ کرده بوديم که مديران خودمان را در هيات مديره بگذاريم.
در حال حاضر 30 درصد سهام شرکت صنايع آذرآب متعلق به مجموعه بانک کشاورزي، 11 درصد متعلق به آقاي شيرالي و 9 درصد نيز به مجموعه شرکت‌هاي کارگزاري بهمن، انصار و سي‌ولکس کالا است که به اين نتيجه رسيده بوديم براي احياي شرکت آذراب ديگر گروه مديريت فعلي نبايد آنجا باشند و بايد مديران متخصص از مجموعه داخلي کارکنان آذرآب مديريت آن را بدست گيرند.
در جلسه پيش مجمع نيز بطور مشترک به اين هدف و انتخاب حسابرس و خلع يد مديران کنوني آذرآب و انتخاب مديران مد نظر خودمان راي داديم. به همين دليل ما را به مجمع راه ندادند زيرا ماموريت‌مان اين بود.
در حال حاضر گزارش دستگاه نظارتي عنوان مي‌کند که تکليف حدود 200 ميليارد تومان از اموال شرکت آذرآب دچار ابهام است و حال بجاي پاسخگويي با تهديد و تطميع و فشارهاي رواني مواجه هستيم.
با وجود برخي تصورات اما وکالتي وجود ندارد و شرعاً، قانوناً و اخلاقاً مدت قرارداد فيمابين مديريت کنوني آذرآب در 15 تير ماه امسال تمام شده و آقايان هيچ حقي در اين زمينه نداشته‌اند. مرجع رسيدگي و حل اختلاف نيز بر اساس مفاد قرارداد هيات داوري سازمان بورس است.
* چه کسي براي يک سهم شهر را به آشوب کشيد؟
فارس: از نظر شما آشوب هاي کارگري در شهر اراک پشت پرده‌اي از جنس همين مباحث دارد؟ چون يکي از برادران پرنا اتهاماتي از اين جنس را به شما وارد کرده است.
خزلي: آشوب‌هاي کارگري را بر گردن من مي‌اندازند. من فقط يک کانال تلگرام شخصي دارم و تمام پست‌هاي ماه‌هاي گذشته بنده مشخص بوده و هر آنچه نوشته‌ام در مورد برگزاري مجمع و اعمال حقوق خودمان بوده است. سهامداران و سازمان بورس به ما فشار مي‌آورند که چرا با وجود مالکيت مجمع برگزار نمي‌کنيد و وقتي بررسي مي‌کردم مي‌ديدم که حرف درستي است و از مدير شرکت آذرآب که اين همه بحث پشت سر آن است درخواست ماده 95 داشتيم.
در مقابل مسايل سوء مالي جوابي ندارند و اهمال‌هاي خود را بر گردن اين و آن مي‌اندازند. بايد از آقاي نجفي در سازمان بورس و ماجرايي که طي مرداد سال گذشته مبني بر انتشار فهرست اشخاص مظنون به پولشويي پرسيد که آيا اين گزارش کذب است يا واقعي؟
آقايان در اين باره به پليس فتا شکايت کردند و آنها نيز از سازمان بورس استعلام کردند.
اين انتقاد وجود دارد که اگر سازمان بورس مظنون به پولشويي توسط گروهي بالغ بر 60 کد بوده چرا اطلاعاتي در اين زمينه حتي بطور شفاهي به کارگزارها ندادند و عنوان مي‌کنند که ما وظيفه‌اي براي اطلاع رساني نداريم. نتيجه همين مي‌شود که گروهي با تباني اقدام به دريافت اعتبار از 18 شرکت کارگزاري مي‌کنند و همگي بر روي يک سهم مشخص وثيقه مي‌گذارند و همواره با پول حاصل از اين اعتبارات مي‌خواهند سهم را خريد و فروش و حمايت کنند و در نهايت چنين معضلي را براي بازار سرمايه ايجاد مي‌کنند.
درصدي از سهام آذرآب را بين 18 کارگزار تقسيم کرده‌اند و وقتي مي‌خواهيم تملک کنيم يک مرتبه بايد 30 درصد سهام را برداريم و به تبع آن يا مشکلات را تحمل کنيم و يا در هيات مديره بنشينيم و کنترل کنيم که اصلاً فعاليت کارگزاري مديريت و کنترل شرکت نيست و بابت اعتباراتي که مي‌دهيم قرار نيست که مديريت شرکت را به دست گيريم. از طرفي اگر کارگزاري اعتبار ندهد، در بازار کنوني نمي‌شود کار کرد چرا که تتمه معاملات بازار در حال حاضر با اعتبار کارگزارها انجام مي شود.
فارس: چرا قبل از تخصيص اعتبار درباره اهليت اين آقايان استعلام لازم و بررسي کافي انجام نداديد؟
خزلي: هيچ وقت روبروي ما برادران پرنا نبوده‌اند و 22 کدي که از ما اعتبار گرفته‌اند شرکت‌ها و افراد حقيقي با نام‌هاي مختلف بوده‌اند. شرکت آذرآب قبل از اين مشتري ما بود و دفاتر را مدير مالي يا عضو هيات مديره آنها امضا مي‌کرد. در حال حاضر يا قبل از اين هيچ گاه با شرکت آذرآب مشکلي نداشته و نداريم و در حال حاضر شرکت آذرآب 13 ميليارد تومان از سال قبل به کارگزاري بانک کشاورزي بدهکار است.
هنوز علاوه بر 58 درصد سهامي که در شرکت گسترش انرژي آذرآب تملک کرده‌ايم به مقدار 32 درصد از کل سهام اين شرکت در وثيقه کارگزاري بانک کشاورزي بابت تتمه اعتبارات شرکت آذرآب و شرکت هاي وابسته به آن داريم و نگراني از بابت اعتبارات نداريم. بلکه نگراني اصلي از بابت رفتارهايي است که دربرابر اقدام قابل تامل گروهي بدهکار به راه افتاده است.
* ماجراي وعده عضويت در هيئت مديره
فارس: ماجراي هياهو در حاشيه مجمع آن دوشنبه معروف شرکت آذرآب چه بود؟
خزلي: در مجمع روز دوشنبه نماينده شرکت کارگزاري کشاورزي را کتک زده‌اند و يکي از افراد گروه منتسب به آقايان در مقابل همگان برگ راي اين نماينده را پاره کرده و بلعيده است. رفتارهاي اين چنيني و شلوغ کاري در مجمع در حالي است که در برابر اعتباراتي که تخصيص يافته هيچ گاه برادران پرنا در مقابل ما نبودند.
شرکت‌هاي ديگري را براي اين منظور فرستاده بودند و مشکلي در ارايه اعتبارات وجود نداشت. مشکل از جايي شروع شد که ظرف سه روز در کارگزاري شاخص سهام، اين اشخاص بالغ بر 77 ميليارد تومان به اتاق پاياپاي بورس بدهکار شدند و وقتي اتاق نتواند پول بدهد چرخه کل معاملات قفل مي‌شود.
فارس: اين ادعا هم مطرح شده است که به شما وعده حضور شما در هيات مديره آذرآب در ازاي تخصيص اعتبار 55 ميليارد توماني داده شده بود.
خزلي: چنين چيزي صحت ندارد و علاقه‌اي هم براي مديريت در اين شرکت ندارم. آنها طي آن سه روز بحراني دربهمن ماه 95 بالغ بر 130 ميليارد تومان سهام خريدند که روز سوم وقتي شرکت سپرده گذاري متوجه شد اين رقم بسيار بالا رفته و نمي‌توانند پول خريدهاي صورت گرفته را بدهند سپرده‌گذاري از سازمان بورس تقاضاي دستور کرد که حدود 45 ميليارد تومان از آن معاملات ابطال شد که مانده بدهي شاخص سهام به اتاق پاياپاي حدود 70 ميليارد تومان شد. در اين جريان نه وعده‌اي به من داده شد و نه من علاقه‌اي به رفتن به هيات مديره آذرآب داشته‌ام. اصلا مگر کارگزار مي‌تواند به هيات مديره شرکت برود؟
شانتاژ و شايعه پراکني مي‌کنند و عنوان مي‌کنند من از يک هفته پيش کارگزاران را تحريک مي‌کنم و يا رشوه گرفته‌ام. آيا براي 160 ميليارد تومان قرارداد با اين همه سمت و پيشينه در بازار سرمايه چقدر بايد رشوه بگيرم؟ آيا بالاتر از 5 ميليارد تومان؟ براي چنين مبلغي بايد همه سوابق خودم را از بين ببرم؟
فشارهاي روحي و عصبي متعددي بر من ايجاد مي کنند که يا مجمع برگزار نشود و يا خودشان بروند و برگزار کنند که ماهم جلوي آنها ايستاده‌ايم.
با 15 درصد سهام در حال حاضر وزن اينها در هيات مديره مشخص است. بايد مجمع برگزار شود و با دعوا و درگيري و شانتاژ و تهمت کار جلو نمي‌رود زيرا ضرر همه اين اقدامات را بايد سهامدار شرکت آذراب تحمل کند.
* هلدينگ‌هاي نفتي و گازي خواستگار عروس هزار داماد مي‌شوند
فارس: شرکت آذرآب هم اکنون با تعهدات سنگيني مواجه است که هر مديري که بخواهد وارد آن بشود بايد آنها را بر گردن بگيرد از جمله مطالبات کارگري، مالياتي، تامين اجتماعي و قرارداد هاي آن.
خزلي: اگر شرکت نتواند پيمان‌هاي 1000 ميليارد توماني خود را به موقع انجام داده و تحويل دهد شرايط شرکت بسيار بحراني مي‌شود. سهمي را به ما انداخته‌اند و از 15 تير ماه هيات مديره کارگزاري و بانک کشاورزي به من ماموريت داد که اين سهم را سريعاً به فروش برسانم. با 15 شرکت بزرگ و هلدينگ نفت و گاز و پتروشيمي مذاکرات متعدد و نامه نگاري کرديم که بياييد به قيمت تمام شده اين سهم آن را از ما بخريد.
کارگزاري بانک کشاورزي کننده اين کار نيست ولي هلدينگ‌هايي که چندين هزار پروژه نفت و گاز و پتروشيمي دارند از پس مديريت آن بر مي‌آيند که البته به جاهاي خوبي هم رسيديم. ولي شانتاژ و اين که هر هفته کارگرها کنار خيابان مي‌ريزند و عدم پرداخت حقوق و دستمزد آنها هر مديري را ممکن است متزلزل کند.
اگر مي‌خواهيم آذراب به عنوان يک برند ملي پيمانکاري احيا شود حتما بايد هلدينگ‌هاي نيروگاهي و نفت و گاز و پتروشيمي مالک آن باشند نه پرنا و خزلي و کارگزاري کشاورزي چون ما نه توان تخصصي و نه پول داريم. اين شرکت به درد هلدينگ‌هايي مي‌خورد که هم اکنون دو ميليارد دلار قرارداد نفت و گاز و پتروشيمي دارند و براي قرارداد 5 ميليارد دلاري توتال مي‌توانند دست کم پيمانکار دست دوم آن باشند.
تمام مسئولان شهر و استان اراک نيز براي کمک به مجموعه بانک کشاورزي براي تحقق اين اتفاق هستند. بي تدبيري در خصوصي سازي و مبنا شدن زد و بند بجاي کار کردن درنهايت به بحران و از بين رفتن صنعت ايراني منجر مي‌شود. فکر مي‌کنيد عموم شرکت‌هاي بزرگ ملي که روزي افتخار خاورميانه بودند از جمله هپکو، آلومينيوم ايران، ماشين سازي اراک و غيره که امروز با بحران مواجه شده‌اند براي چيست؟
*بايد محکم‌تر مي‌ايستادم
فارس: تا چه حد خود را مقصر در اين ماجرا مي‌دانيد؟
خزلي: من خودم را مقصر مي‌دانم زيرا بايد محکم‌تر مي‌ايستادم. از 15 تير ماه که فهميديم اينها پول ندارند و يا نمي‌خواهند آن را بدهند بايد محکم تر از طريق دستگاه قضايي اقدام مي‌کرديم. آقاي شيرالي 11 درصد سهام آذراب را دارد و همين موضوع را تاييد کردند و گفتند به نوبه خودمان در اين اتفاق آذراب مسئول هستيم. با هماهنگي سهامداران اکثريت قرار شده مديران حرفه اي در هيات مديره بگذاريم و با انتخاب سرپرست موقت براي شرکت به تدريج اختيارات مديريت شرکت را پس از ورود خريدار جدي از هلدينگ‌ها واگذار کنيم.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۸۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد

آفتاب‌‌نیوز :

این روز‌ها «مست عشق» حسن فتحی روی پرده سینماست؛ فیلم سینمایی تولید مشترک ایران و ترکیه که بعد از ساخت و البته در طول تولید حواشی زیادی داشت. حسن فتحی بعد از تولید سریال پرمخاطب «شهرزاد» به سراغ «جیران» رفت؛ سریالی که حاشیه‌هایش آنقدر دامن سریال را گرفت که کار به دادگاه کشید و اگرچه درنهایت سریال پخش شد، پخش باز هم در نیمه‌راه متوقف شد و بعد از گذراندن مراحل شکایت درباره حق مالکیت ادبی، این سریال تاریخی توانست به خط پایان پخش خود برسد.

حسن فتحی از سال گذشته درگیر تولید سریالی به نام «ازازیل» است. این سریال با مضمونی اجتماعی و پلیسی اخیرا از ساترا مجوز تولید گرفته است.

کارگردان اول این سریال ابوالحسن داوودی بود و بعد از حمیدرضا قربانی به‌عنوان کارگردان انصرافی سریال «ازازیل» نام برده شد؛ ولی فتحی برای جلوگیری از تکرار حاشیه‌ای از جنس «جیران» تأکید کرد که نخستین شرطش برای پذیرش کارگردانی «ازازیل» رضایت فردی است که پیشتر به‌عنوان کارگردان از او نام برده شده بود و درحقیقت بعد از رضایت قربانی بود که اقدام به ساخت این سریال کرد.

از پریناز ایزدیار و مریلا زارعی به‌عنوان بازیگران «ازازیل» یاد شده است. ایزدیار بعد از شهرزاد و جیران سومین همکاری مشترک را با حسن فتحی دارد. «ازازیل» به نویسندگی مسعود خاکباز (نویسنده سریال «دفتر یادداشت») و تهیه‌کنندگی حسن خدادادی (تهیه‌کننده سریال «مهمونی») تولید خواهد شد.

با پیگیری از ساترا، این سازمان به همشهری اعلام کرد: اصلاحات مربوط به سریال ازازیل به تیم تولید اعلام شده است و این سریال برای دریافت مجوز انتشار از ساترا نیازمند اعمال اصلاحات و ارائه نسخه اصلاح‌شده است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • سومین نشست صمیمی؛ مدیرعامل پست بانک ایران با معاونین ادارات مستقل و ستادی برگزار شد
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • زمان برگزاری مجمع باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد